e-Observatory for the development and professional practice of Digital Teaching Competence

El projecte

L’objectiu principal d’aquest observatori de referència en xarxa és estudiar i definir l’estat actual de la competència digital docent (CDD) del professorat en exercici dels nivells educatius d’infantil, primària i secundària. L’Observatori vol contribuir a millorar l’ús que fan els docents de les tecnologies digitals en la seva pràctica professional, tant mitjançant documentació basada en evidències empíriques com formació especialitzada que es pot derivar d’aquestes.

Mitjançant la utilització d’eines de Learning Analytics i a partir de l’anàlisi de pràctiques de referència, l’observatori també proposa solucions per als professionals en actiu perquè puguin millorar l’eficiència i eficàcia de l’ús de les tecnologies a l’aula en termes de millorar els aprenentatges de l’alumnat.

Z

Pràctiques de referència

L’Observatori compta amb un ampli repositori de pràctiques de referència amb la finalitat que els i les docents d’infantil, primària i secundària comptin amb una extensa col·lecció de fonts d’inspiració sobre l’aplicació de les tecnologies digitals a l’aula.

Més Info

Les pràcticas de referència representen situacions d’aula en les quals es produeix un encaix paradigmàtic entre les tipologies d’usos de la tecnologia digital a l’aula, la seva aplicació didàctica i el nivell de CDD del professorat.

b

Formació

Mitjançant l’oferta de formacions presencials i virtuals, l’Observatori pretén contribuir al desenvolupament professional de docents i institucions.

Més Info
Els resultats de l’anàlisi de la competència digital docent, tipologies d’usos i aplicacions didàctiques, així com les pràctiques de referència s’utilitzen per a dissenyar diverses formacions regulars presencials i virtuals per als i les docents. Consulteu el calendari de les properes formacions o sol·liciti formació personalitzada aquí. 
p

Consultoria

L’Observatori disposa d’un servei de consultoria per a aquells docents i institucions que desitgin una proposta de desenvolupament adaptada.

Més Info
Mitjançant una anàlisi formativa i un seguiment personalitzat, la consultoria permet incrementar i maximitzar el desenvolupament de la competència digital docent i la seva aplicació a l’aula. Sol·liciti més informació aquí.

 

Publicació i divulgació

Periòdicament, es publicaran informes amb els resultats de l’Observatori, així com càpsules informatives i articles de tipus científic en aquesta plataforma i a les xarxes.

Més Info
A la pàgina de Notícies trobaràs les últimes publicacions de l’Observatori. També ens pots seguir per a no perdre’t les novetats de l’Observatori.

Indicadors de qualitat

Una de les principals aportacions de l’Observatori serà, a partir de l’anàlisi de les evidències, definir, contrastar i validar un conjunt d’indicadors de qualitat en quatre àmbits:

  • El desenvolupament de la CDD del professorat tant en formació com en exercici
  • L’aplicació de la tecnologia en centres formatius
  • L’ús dels recursos tecnològics en els processos d’aprenentatge
  • L’eficiència dels programes i accions de formació del professorat

Notícies

Què és la Competència Digital Docent?

Segueix el projecte des del nostre canal de Youtube

[fts_twitter twitter_name=@ocomdid tweets_count=4 twitter_height=350px cover_photo=no stats_bar=yes show_retweets=yes show_replies=no]

Learning analytics

L’Observatori planteja una presa de dades exhaustiva i sistemàtica de diverses fonts (qüestionaris, entrevistes, observacions d’aula…) i l’ús de tècniques d’anàlisis tipus Learning Analytics per a obtenir una anàlisi en profunditat sobre les pràctiques del professorat amb la tecnologia educativa i els seus contextos educatius. L’objectiu és identificar patrons que permetin una millor comprensió de la complexitat de l’ús de la tecnologia educativa a l’aula i l’optimització dels espais d’aprenentatge on s’utilitzen aquestes eines.

Projectes relacionats

Entitats

Enquestes

Docents

Webinaris

Contacta

Adreça:

Universitat Rovira i Virgili. Campus Sescelades.
Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia
Departament de Pedagogia
Ctra. de Valls, s/n
43007 Tarragona

Email: late@urv.cat